Claus Høj Jensen vinder sit 5. VM for H-både i træk

Danmarks mest vindene H-bådssejler har vundet VM for H-både i Italien.

Verdensmestrene Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Jacob Guhle ombord på ’Good speed’ (Foto: Anja Dahl Jensen)

(Pressemeddelelse fra VM lejeren)

 

70 både dystede i denne uge om verdensmesterskabet for H-både. Stævnet fandt sted i Italien på Gardasøen, og den 44-årige Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub kom med sine gaster Frederik Dahl Hansen og Jacob Guhle øverst på podiet.

Høj Jensen og besætningen på H-båden ’Good speed’ forsvarede dermed VM-titlen fra sidste år, og det er blot få uger siden, at Høj Jensen vandt sit 6. DM for H-både i træk - og sit i alt 7. DM.

 

Krævende forhold på Gardasøen

Fra VM stævnehavnen Malcesine fortæller Claus Høj Jensen:

”Konkurrencen har været hård med masser af dygtige sejlere fra nær og fjern. Vind- og vejrforholdene har også været krævende, eftersom Gardasøen har drilske, termiske vindforhold på grund af de omkringliggende bjerge. Jeg har en gang tidligere sejlet på Gardasøen i Yngling, så jeg vidste på forhånd, at der ventede specielle forhold. Derfor er vi også superglade og stolte over, at vi kunne holde ’førertrøjen’ hele vejen i mål.

 

Det bliver i familien

Claus Høj Jensen (der er søn af sejlsportslegenden Poul Richard Høj Jensen) og Frederik Dahl Hansen er fast team i båden – de er også i familie, idet Frederik er Claus’ bonussøn. De har sejlet sammen de seneste fire år. Frederik er 19 år gammel og dermed den yngste H-båds verdensmester! ”Frederik og jeg har noget helt specielt sammen, vi matcher hinanden og har den samme tilgang og seriøsitet til sporten. I år har vi Jacob Guhle med, som er en super teamplayer, og sammen har vi fået en meget effektiv trio”, siger Claus Høj Jensen.

 

Flot 3. plads til dansk båd

Der var også fine placeringer at finde hos andre danske H-både. Således kom Claus Hougaard med gasterne Morten Hougaard og Henrik Knude Larsen fra Sejlklubben Neptun Vejle ind på en flot 3. plads. I alt deltog 15 danske både i VM for H-både på Gardasøen.

 

’H’ står for Hestia

H-båden er Danmarks mest udbredte klassebåd. Båden blev oprindeligt designet af finnen Hans Groop i 1967, men det var i 1971, da Paul Elvstrøm foretog ændringer af designet, at bådtypen blev populær til kapsejlads. H’et i H-båd står for Hestia, arnens gudinde og familiens beskytter i den græske mytologi.