Høj Jensen rules the waves...

H-bådssejlerne oplevede Køgebugt med store buler på... Vindstyrker var betragtelig og bølgerne store og lange. Claus Høj havde på forhånd annonceret at vejret passede ham godt. "Med sådan nogle bølger bliver det rigtigt sjovt" sagde Claus inden start.

Vejret var desværre lidt imod Vm udtagelsesstævnet i Hundige med en middelvind på 10-12 m/s og vindstød godt over. Solen var en sjælden gæst under dagens sejladser. Allerede inden starten fornemmedes en spænding og skepsis hos flere sejlere i forhold til vejrforholdene. Det er en udbredt holdning i flere kapsejladsteams, at den sportslige værdi af kapsejlads under vind- forhold som overstiger 12 sekundmeter er begrænset. Besætninger der kan matche en samlet besætningsvægt på 300 kilo, ser naturligvis muligheder i den relativt hårde vind. Alle 21 teams gik meget positivt igang med dagens sejladser. - Det så jo ikke træls ud, med vejret - tværtimod.

Vind og vejr er jo et vilkår i kapsejlads. Man kan snakke meget om vejret, uden at det ændre vindstyrken. Vind og vejr er altid en joker. Efter dagens tre sejladser er der en god stemning ved moleøllet.mange har haft helt fantastiske oplevelser ude på banen. Flere har oplevet spilerkæntringer og andre hårdt vejrs happenings.
"Det var nogle seje vikinger, der tog på vandet. Når vinden er så kraftig, så bliver det virkeligt koldt, når vandet er så koldt som det er.. Over middag blæste det op, men, de fleste H-bådssejlereder trodsede vind og kulde og blev på Kapsejladsbanen, hvor det blæste 14-16 m/s".

Claus Høj Jensen og besætning på "Good Speed" vandt alle dagens tre sejladser.